Tanáraink

Tanáraink

huszar-viktor
Huszár Viktor Dénes
A Megoldás Mozgalom Elnöke. Közgazdász, biztonság- és védelempolitikai szakértő, nemzetközi előadó, a teqball sportág műszaki ötletgazdája vagyok. Társaimmal együtt kétszeres Red Dot Design díjas, IF Design díjas, Magyar Formatervezési és Design Management külön díjas alkotó, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának 2018-as Innovációs díjasa, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2020. évi Ipari Innovációs Díjazottja vagyok.

Hiszek abban, hogy Magyarország újra Európa, de akár az egész világ egyik modern, innovatív, az elért sikereire büszke, gazdaságilag stabil, pénzügyileg független nemzete lesz.
dr-bajusz-krisztina
Dr. Bajusz Krisztina Ilona
Több mint tíz éve dolgozom ügyvédként elsősorban a munkajog és a családjog területén. Munkám során belátást nyerhettem mind a munkavállók és munkáltatók, mind a családok problémáinak széles körébe. A társadalmi felelősségvállalás mindig fontos szerepet játszott az életemben. Ezért a Megoldás Mozgalom társadalmi és szociális ügyekért felelős alelnökeként a társadalmi egyenlőségért, a társadalmi egység megteremtéséért és Magyarország felzárkóztatásáért dolgozom. Célom, hogy elősegítsem a társadalmi kommunikációt, melynek fontos része, hogy az MPA keretein belül az alapvető jogi és egyéb kommunikáció segítése érdekében a jogi és politikai alapfogalmak körében segítsem az érdeklődők ismeretanyagainak elmélyítését.
nemes-tamas
Nemes Tamás
Mintegy 25 éve foglalkozom a kommunikáció különböző területeivel, ebből 15 évig aktív újságíró voltam. Az MTV parlamenti tudósítójaként elsőként tájékoztattam a nézőket az Országgyűlés legfontosabb döntéseiről, több kormány megalakulásáról, vagy éppen távozásáról. Tocsik-per, Aranykéz utcai robbantás, olajszőkítési botrány, vörösiszap katasztrófa, MTV székház ostrom – egy-egy abból a több ezer általam feldolgozott történetből, ahol a nézőket elsőként, objektíven tájékoztathattam. Hiszem, hogy a kommunikáció, az egyenes beszéd, az emberi kifejezésmód helyes megválasztása elsajátítható és összességében mind az egyén, mind az egész társadalom számára mérhető értékkel bír. Az újságírói évek után éppen ezért évekig fiatalokat tanítottam a KJE óraadó tanáraként, közben pedig cégeknek válságkommunikációs tréningeket szerveztem. 11 éve a Docler nemzetközi cégcsoport kommunikációs vezetője vagyok, ahol munkatársaimmal - több országban összehangolt – külső és belső kommunikációs feladatokat látunk el.
szabo-norbert
Szabó Norbert Ádám
Közgazdász, Guinness és világrekorder, a Megoldás Mozgalom operatív vezetője vagyok. Magyarország politikai életbe 2022-ben frissen debütálva megtaláltam azt az életcélt, amit a 2016-os expedícióm óta kerestem. Egy olyan hivatást, amiben felelősségteljes munkát és hatalmas értéket látok. Ezért is nagy megtiszteltetés, hogy közgazdászként a Magyar Politikai Akadémia tanárai között is bizonyíthatok. Karrierem során a politikával a 2022-es évet megelőzően nem, de társadalmi és civil érdekképviselettel a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének volt elnökségi tagjaként sokat foglalkoztam, így külön öröm számomra, hogy most ismét azon dolgozhatok, hogy Magyarországot egy jobb hellyé tegyük!
yvonne-dederick
Yvonne Dederick
Gazdasági és média szakemberként dolgoztam több mint 25 évet multinacionális cégek vezetőjeként. Tanulmányaimat Amerikában végeztem, ahol könyvvizsgálóként az egyik vezető tanácsadó cégnél, az Arthur Andersennél kezdtem a karrieremet. Ezt követően a RJ Reynolds gazdasági igazgatójaként, illetve a Pepsi és az HBO nemzetközi cégek üzletfejlesztési igazgatójaként dolgoztam. Az Emmis International regionális gazdasági igazgatójaként folytattam karrierem, ahol több országban a rádió üzletág, - beleértve a piacvezető Magyarországi Sláger rádió - gazdasági területét irányítottam, illetve további cégek akvizíciójáért voltam felelős. A gazdasági hátteremnek köszönhetően a fókusz a média iparágra irányult, ahol végül a Tv2 Csoport ügyvezető igazgatójaként a cég teljes vezetése lett a feladatom.

A nők esélyegyenlőségét támogató Egyenlítő Alapítvány alapítójaként elszánt vagyok a nőket érintő szakmai támogatásban. Ezenkívül a United Way kuratóriumi tagjaként támogatom a nemzetközi szervezet hazai munkáját.
nemeth-adam
Dr. Németh Ádám
Infokommunikációs szakjogászként tevékenykedem. Pályámat a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóságnál kezdtem 2010-ben, ezt követően a Kovács A. Tamás Ügyvédi Irodában töltöttem ügyvédjelölti időmet. Önálló ügyvédként 2016 júniusától dolgozom, az Ügyvédi Irodámat 2018. január 1-jén alapítottam. 2015 óta a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács szakértője vagyok. Az ügyvédi irodám kifejezetten informatikai jogra szakosodott, a kezdetektől szoftverfejlesztések, szoftver bevezetések, elektronikus ügyintézési rendszer fejlesztések, valamint több adatvédelmi projekt, jogi audit jogi támogatásában vettem részt. A profilomba tartozik emellett a hírközlési és médiajogi tanácsadás is.

ligetvari-ferenc
Dr. Ligetvári Ferenc
Magyar kertépítész, vízgazdálkodási szakmérnök, egyetemi tanár, az MTA doktora vagyok. A 2000-es évek elején környezetvédelmi miniszterként tevékenykedtem. Kutatási területem a mezőgazdasági környezetalakítás, a mezőgazdasági vízgazdálkodás, valamint a természet és a társadalom összhangját befolyásoló technológiák, törvényi szabályozások és ellentmondások. Számos hazai és külföldi szakmai szervezet elnöke és tagja vagyok. Oktató munkám során a hangsúlyt a környezet-kímélő gazdaságos termelés bemutatására kívánom helyezni, fontosnak tartom annak a szemléletnek a kialakítását, amely a környezetterhelés gazdaságilag optimális szintjének meghatározására épül.