Tanáraink

Dr. Huszár Viktor Dénes

Közgazdász, biztonság- és védelempolitikai szakértő, nemzetközi előadó, a teqball sportág műszaki ötletgazdája vagyok. Társaimmal együtt kétszeres Red Dot Design díjas, IF Design díjas, Magyar Formatervezési és Design Management különdíjas alkotó, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának 2018-as Innovációs díjasa, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2020. évi Ipari Innovációs Díjazottja vagyok. Mindezek mellett a Megoldás Mozgalom Elnöke is vagyok. Hiszek abban, hogy Magyarország újra Európa, de akár az egész világ egyik modern, innovatív, az elért sikereire büszke, gazdaságilag stabil, pénzügyileg független nemzete lesz.

Dr. Bajusz Krisztina Ilona

Több mint tíz éve dolgozom ügyvédként elsősorban a munkajog és a családjog területén. Munkám során belátást nyerhettem mind a munkavállók és munkáltatók, mind a családok problémáinak széles körébe. A társadalmi felelősségvállalás mindig fontos szerepet játszott az életemben. Ezért a Megoldás Mozgalom társadalmi és szociális ügyekért felelős alelnökeként a társadalmi egyenlőségért, a társadalmi egység megteremtéséért és Magyarország felzárkóztatásáért dolgozom. Célom, hogy elősegítsem a társadalmi kommunikációt, melynek fontos része, hogy az MPA keretein belül az alapvető jogi és egyéb kommunikáció segítése érdekében a jogi és politikai alapfogalmak körében segítsem az érdeklődők ismeretanyagainak elmélyítését.

blank

Nemes Tamás

Mintegy 25 éve foglalkozom a kommunikáció különböző területeivel, ebből 15 évig aktív újságíró voltam. Az MTV parlamenti tudósítójaként elsőként tájékoztattam a nézőket az Országgyűlés legfontosabb döntéseiről, több kormány megalakulásáról, vagy éppen távozásáról. Tocsik-per, Aranykéz utcai robbantás, olajszőkítési botrány, vörösiszap katasztrófa, MTV székház ostrom – egy-egy abból a több ezer általam feldolgozott történetből, ahol a nézőket elsőként, objektíven tájékoztathattam. Hiszem, hogy a kommunikáció, az egyenes beszéd, az emberi kifejezésmód helyes megválasztása elsajátítható és összességében mind az egyén, mind az egész társadalom számára mérhető értékkel bír. Az újságírói évek után éppen ezért évekig fiatalokat tanítottam a KJE óraadó tanáraként, közben pedig cégeknek válságkommunikációs tréningeket szerveztem. 11 éve a Docler nemzetközi cégcsoport kommunikációs vezetője vagyok, ahol munkatársaimmal - több országban összehangolt – külső és belső kommunikációs feladatokat látunk el.

blank

Szabó Norbert Ádám

Közgazdász, Guinness és világrekorder, a Megoldás Mozgalom operatív vezetője vagyok. Magyarország politikai életbe 2022-ben frissen debütálva megtaláltam azt az életcélt, amit a 2016-os expedícióm óta kerestem. Egy olyan hivatást, amiben felelősségteljes munkát és hatalmas értéket látok. Ezért is nagy megtiszteltetés, hogy közgazdászként a Magyar Politikai Akadémia tanárai között is bizonyíthatok. Karrierem során a politikával a 2022-es évet megelőzően nem, de társadalmi és civil érdekképviselettel a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének volt elnökségi tagjaként sokat foglalkoztam, így külön öröm számomra, hogy most ismét azon dolgozhatok, hogy Magyarországot egy jobb hellyé tegyük!

blank

Yvonne Dederick

Gazdasági és média szakemberként dolgoztam több mint 25 évet multinacionális cégek vezetőjeként. Tanulmányaimat Amerikában végeztem, ahol könyvvizsgálóként az egyik vezető tanácsadó cégnél, az Arthur Andersennél kezdtem a karrieremet. Ezt követően a RJ Reynolds gazdasági igazgatójaként, illetve a Pepsi és az HBO nemzetközi cégek üzletfejlesztési igazgatójaként dolgoztam. Az Emmis International regionális gazdasági igazgatójaként folytattam karrierem, ahol több országban a rádió üzletág, - beleértve a piacvezető Magyarországi Sláger rádió - gazdasági területét irányítottam, illetve további cégek akvizíciójáért voltam felelős. A gazdasági hátteremnek köszönhetően a fókusz a média iparágra irányult, ahol végül a Tv2 Csoport ügyvezető igazgatójaként a cég teljes vezetése lett a feladatom. A nők esélyegyenlőségét támogató Egyenlítő Alapítvány alapítójaként elszánt vagyok a nőket érintő szakmai támogatásban. Ezenkívül a United Way kuratóriumi tagjaként támogatom a nemzetközi szervezet hazai munkáját.

blank

Dr. Németh Ádám

Infokommunikációs szakjogászként tevékenykedem. Pályámat a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóságnál kezdtem 2010-ben, ezt követően a Kovács A. Tamás Ügyvédi Irodában töltöttem ügyvédjelölti időmet. Önálló ügyvédként 2016 júniusától dolgozom, az Ügyvédi Irodámat 2018. január 1-jén alapítottam. 2015 óta a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács szakértője vagyok. Az ügyvédi irodám kifejezetten informatikai jogra szakosodott, a kezdetektől szoftverfejlesztések, szoftver bevezetések, elektronikus ügyintézési rendszer fejlesztések, valamint több adatvédelmi projekt, jogi audit jogi támogatásában vettem részt. A profilomba tartozik emellett a hírközlési és médiajogi tanácsadás is.

blank

Dr. Ligetvári Ferenc

Magyar kertépítész, vízgazdálkodási szakmérnök, egyetemi tanár, az MTA doktora vagyok. A 2000-es évek elején környezetvédelmi miniszterként tevékenykedtem. Kutatási területem a mezőgazdasági környezetalakítás, a mezőgazdasági vízgazdálkodás, valamint a természet és a társadalom összhangját befolyásoló technológiák, törvényi szabályozások és ellentmondások. Számos hazai és külföldi szakmai szervezet elnöke és tagja vagyok. Oktató munkám során a hangsúlyt a környezet-kímélő gazdaságos termelés bemutatására kívánom helyezni, fontosnak tartom annak a szemléletnek a kialakítását, amely a környezetterhelés gazdaságilag optimális szintjének meghatározására épül.

blank

Dr. Kertész Krisztián

Makroközgazdász vagyok, gazdaságpolitikai szakértő, főiskolai tanár, egyetemi docens. Az elmúlt 20 évben gazdaságpolitikát, közösségi gazdaságtant, nemzetközi gazdaságtant, környezetgazdaságtant, mikro- és makroökönómiát tanítottam különböző felsőoktatási intézményekben. A kutatási területeim az államháztartási reform, a gazdasági növekedés, a nemzetgazdasági és regionális konvergencia és a monetáris politika. Hiszem, hogy az emberek életminősége akkor javulhat leginkább, ha a tudományos kutatások eredményeit a közéletbe, a közgondolkodásba is bevisszük. Fontosnak tartom, hogy az emberek megismerjék a legfontosabb nemzetközi, makrogazdasági és politikai összefüggéseket, mert ez hozzásegíthet ahhoz, hogy Magyarországot egy sikeresebb országgá tegyük.

blank

Dr. Bauer Lilla

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karának, Lőrincz Lajos Közigazgatási Jogi Tanszékének docense. Bölcsészettudományi, filozófia és irodalom szakos alapvégzettsége, a politikatudomány területén szerzett PhD-ja, középiskolai tanári gyakorlata és az oktatásirányítás terén végzett évtizedes munkája alapján, főképp az oktatás rendszerszintű problémáit, valamint a kormányzatok társadalmi kohéziót erősítő programjainak eredményességét kutatja. Már a korábbi Oktatási Minisztériumok, majd az Oktatási Hivatalban végzett munkája során gyakran tett tanulmányutakat európai és Európán kívüli országokban. Norvégiától, Olaszországtól, Izlandtól kezdve Lettországig, több ország oktatásirányítási és szakképzést irányító munkáját látta közelebbről. Hosszabb tanulmányutat tett Japánban, a japán kulturális tradíciók hatásának jelenlétét vizsgálva a japán oktatási rendszer eredményességben. Erasmus + tanulmányút keretében pedig oktatóként dolgozott a Pekingi Minzu Egyetemen és a törökországi Ege University-n, a Krétai Egyetemen. Egyetemi pályázatok révén egy hónapig volt látogató kutató (visiting scholar) a Leuveni Katolikus Egyetemen, Geert Bouckaert Intézetében, a kormányzat társadalompolitikai beavatkozásainak mozgásterét vizsgálva. Fél éves kutatói ösztöndíjjal pedig az Indiana University Bloomingtoni Campusán, a School of Public and Environmental Affairs (SPEA) intézetében dolgozott, kiemelten tanulmányozva az oktatás méltányossága érdekében indított amerikai kormányzati célokat és lokális eredményeket.

Oszd meg másokkal is!