Rólunk

gattyan-gyorgy

ALAPÍTÓ

Gattyán György

Minden tettünk mozgatórugója a kreativitás és az innováció, függetlenül attól, hogy mit hozunk létre. A Megoldás Mozgalom alapítójaként egy, az ország számára fontos, közös célunk vezérelt. Lehetőséget, felületet adni a magyaroknak, hogy kifejezhessék, elmondhassák véleményüket, kiállhassanak jogaikért egy olyan platformon keresztül, amelyet nem árnyékol be az elmúlt 32 év politikája. Meggyőződésem, hogy Magyarországnak valódi szemléletváltásra, kézzelfogható reformokra van szüksége, amelyhez egy új generáció helyzetbehozása szükséges. A Magyar Politikai Akadémia szakít az eddigi, hagyományos politikusképző iskolákkal, sokkal inkább arra törekszik, hogy a jövő politikusai a szolgálatot ne elsősorban politikai akaratból végezzék, ne korábbi meggyőződésekből, ne a pártszimpátia alapján, hanem kizárólag szakértőként, a nemzet érdekeit szem előtt tartva, a Megoldásokat keresve! A Magyar Politikai Akadémia egy teljesen új, modern, európai, friss gondolkodású, lendületes, gyors és célravezető megközelítéseket kínáló politikai közösség felkészítésére, létrehozására vállalkozik!

A képzésben résztvevő képes a politikai szemléletváltásra, a józan párbeszéd mellett probléma megoldásra és kifejleszti vitakészségeit, kommunikációs képességeit. Politikai alapismereteit pedig magyar és EU-s szinten kibővíti a képzés végére.

Miért a Magyar Politikai Akadémia?

Azért, mert a rendszerváltás óta, az elmúlt 33 évben Magyarországon megállt az idő! A mindenkori kormányok, a politikusok – tisztelet a kivételnek – elmulasztották végrehajtani azokat a reformokat, rendszerszintű változásokat, amelyek segítségével Magyarország élhetőbb, szerethetőbb, függetlenebb, pénzügyileg és gazdaságilag stabilabb, erősebb lehetne! Szükség van egy olyan új politikai generációra, amelyik nem függ a múlttól, a baloldal vagy a jobboldal árnyékától, nemzetközi tapasztalatokkal, üzleti gondolkodással, de szociális érzékenységgel is bír! A Megoldás Mozgalom arra vállalkozik, hogy segít kinevelni, felépíteni egy olyan új, a közjóért, a közügyekért tenni akaró, elhivatott, a nemzet érdekeit szem előtt tartó, gondolkodó generációt, amely képes lebontani a rossz, régi kliséket, a rosszul beidegződött politikusi hozzáállásokat azért, hogy Magyarország önfenntartó, erős, független, a közös európai értékeket büszkén viselő állam legyen! Minden, az országért tenni akaró, a Megoldásokat kereső emberre szükségünk van! Nálunk nem számít a kor, nem számít a nem, nem számít a felekezeti hovatartozás! Az számít, hogy velünk tartasz-e azon az úton, hogy Magyarországot közösen egy jobb hellyé tegyük!

Play Video